TAXI RIJEKA
MENU
itl.ger.eng
O nama
On-line upit
Usluge
Cjenik Taxi Rijeka
Vozila
Marketing
Zakoni u prometu
Zakoni pravilnici i obavijesti
Grad Rijeka
Gradovi
Kvarnerska rivijera
Istra
Otok Rab
Otok Cres
Otok Krk
Otok Losinj
Otok Pag
Putnički transferi
Preporučamo
Zračna luka Rijeka - Krk
Zračna luka Pula
Zračna luka Pleso
Taxi Rijeka
ACI Marine
Partneri
Apartmani i agencije
 RSS - Favorites
 English
 Deutsch
 Italiano
 Ruski

Kontakt telefon 091/500-3355 e-mail: taxirijeka@net.hr


Taxi služba, prijevoz putnika, najam vozila s vozačem, usluge transfera, TEL 091 500 33 55 - Krešimir

Grad Krapina - Taxi Rijeka do / od Krapina

TAXI RIJEKA - RIJEKA TAXI, RIJEKA-TAXI TEAM
 
RIJEKA - CROATIA     RIJEKA - HRVATSKA
 
  Taxi Rijeka do / od Krapina
  Taxi Rijeka aerodrom do Od Krapina

 
GSM; 091/500-3355 - Krešimir
 

GRAD KRAPIA - TAXI RIJEKA DO / OD KRAPINA

Pogled na trgKrapina, udaljena 50 km od Zagreba, hrvatske metropole, prvo je urbano središte na ulazu u Republiku Hrvatsku sa sjeverozapadne strane i središnje je mjesto Hrvatskog zagorja, krajolika osebujne ljepote bogatog pitomim brežuljcima i romantićnim dvorcima. Građani Krapine s ponosom pričaju čuvenu legendu o brači Eehu, Lehu, Mehu i sestri Vilini.

U saćuvanim pisanim dokumentima Krapina se prvi put spominje 1193. godine. Nasuprot krapinskog burga i dominacije gospodarstva, razvio se donji grad kojim je dominirao građanski stalež kojeg je povlasticama i pravima obdario kralj Ljudevit I.
Kraljeva povelja omogućila je razvoj građanstva i njegovo bavljenje obrtima, trgovinom i poljoprivredom. Da bi zaštitili svoja građanska i strukovna prava, obrtnici su se udružili u cehove. Tu su se održavali veliki godišnji sajmovi, a 1800. godine poćinje s radom prva manufaktura "Krapinske kamenine" koja je proizvodila umjetničku keramiku.

Zdravstveni turizam je poćeo osnivanjem "Kneippovog lječilišta" 1903. godine kada se liječilo oko 600 osoba godišnje popularnom, prirodnom terapijom. Krapina se još krajem 18. stolječa gotovo ravnopravno nosila sa Varaždinom i Zagrebom.

Danas Krapina predstavlja kulturno, politićko-administrativno i povijesno središte Hrvatskog zagorja, odnosno središte je Krapinsko-zagorske županije. 
  
 Nalazište pračovjeka i muzej evolucije
 
 
 
Restaurirani praeovjek
Ovdje se povijest ispisuje tisučljećima....
 U paleoantropologiji nalazi fosila ljudi iz Hrvatske zauzimaju značajno mjesto. Među njima su najznačajniji ostaci pračovjeka neandertalskog tipa iz Krapine koji je živio u starom kamenom dobu. Iz naslaga polupečine u Krapini, Hušnjakovo brdo, sakupljeno je preko 800 komada kostiju i zubi, pa je to po broju osteoloških ostataka jedno od najbogatijih paleoantropoloških nalazišta u svijetu.

Znanstvena objašnjenja postojanja krapinskog pračovjeka dao je profesor Dragutin Gorjanović - Kramberger nakon šest godina iskopavanja. Špiljski čovjek iz Krapine bio je malenog do srednjeg rasta, niska čela, debelih nadočnih kostiju, jakog zubala i izbočenog donjeg dijela lica. Poznavao je vatru, živio od lova. Pronađeno je i mnoštvo fosilnih ostataka životinja: špiljskog medvjeda, divljeg goveda, golemog jelena, lososa, dabra, nosoroga i drugih. Bio je potpuno prirodno biće srastao sa svojim okružjem i svojom kulturom te nije nadilazio prirodu.

Hušnjakovo brdo danas je oaza zelenila. Na otvorenom prostoru je rekonstrukcija krapinskog pračovjeka i njegove obitelji, kao i rekonstrukcija nekih životinja iz njegova doba.
Unutar kompleksa, na brdu Josipovac, nalazi se park skultura Forma Prima četrdesetak skulptura u hrastovu drvu poznatih kipara iz naše i susjednih zemalja. Skulpture se sjedinjuju sa prirodnim okolišem u kojem se nalaze.
 
 

 
Obratite nam se s povjerenjem taxirijeka@net.hr
 
TAXI RIJEKA - RIJEKA TAXI, RIJEKA-TAXI TEAM
 
RIJEKA - CROATIA     RIJEKA - HRVATSKA ►  Gradovi  - Monday, March 2, 2009
  |   Print   |   Home

  

Copyright©2008-2013. by Transfer service - All rights reserved.
Taxi Rijeka - Rijeka Taxi - Design & Hosting: Poslovni forum d.o.o. Rijeka
TREBATE LI VOŽNJU?   NARUČITE TAXI
Mobitel: 091 / 500 3355 - Telefon: 051 / 335 138
Link na ostale informacije o taxi uslugama