TAXI RIJEKA
MENU
itl.ger.eng
O nama
On-line upit
Usluge
Cjenik Taxi Rijeka
Vozila
Marketing
Zakoni u prometu
Zakoni pravilnici i obavijesti
Grad Rijeka
Gradovi
Kvarnerska rivijera
Istra
Otok Rab
Otok Cres
Otok Krk
Otok Losinj
Otok Pag
Putnički transferi
Preporučamo
Zračna luka Rijeka - Krk
Zračna luka Pula
Zračna luka Pleso
Taxi Rijeka
ACI Marine
Partneri
Apartmani i agencije
 RSS - Favorites
 English
 Deutsch
 Italiano
 Ruski

Kontakt telefon 091/500-3355 e-mail: taxirijeka@net.hr


Taxi služba, prijevoz putnika, najam vozila s vozačem, usluge transfera, TEL 091 500 33 55 - Krešimir

Grad Koprivnica- Taxi Rijeka do /od Koprivnice

TAXI RIJEKA - RIJEKA TAXI, RIJEKA-TAXI TEAM
 
RIJEKA - CROATIA     RIJEKA - HRVATSKA

 Više informacija o našim uslugama pogledajte
GSM; 091/500-3355 - Krešimir
 
 
 
 
Koprivnica je dobila ime po riječici Koprivnici koja se spominje u listinama hrvatsko-ugarskog kralja Andrije II. Arpadovica iz 1207., 1209. i 1217. godine. Naselje se prvi puta spominje 1272. godine u darovnici desetogodišnjega kraljevica Ladislava IV. Kumanca kaštelanu i vitezu koprivnicke utvrde Bakaleru. Godine 1292. u Koprivnicu dolaze franjevci na poziv bana Henrika Gisingovca i podižu samostan i župnu crkvu Blažene Djevice Marije.
Iskusite prirodu u njenom punom znacenju. Podravina Vam pruža na izbor gotovo sve vrste krajolika. Opustite se šetnjama kroz šume, rekreirajte se planinarenjem na obroncima bilogore i kalnika, odmorite se uz dobru kapljicu iz naših vinograda ili pak jedostavno uživajte u ribolovu na najcistijoj rijeci u Hrvatskoj - Dravi.Prosjecan Podravac slovi kao veseljak. Podneblje i obilje prirode djeluju umirujuće, kako na domace stanovništvo tako i na putnike. Nacin života pretežno je vezan uz zemljopisni položaj grada. Okolno stanovništvo pretežno se bavi poljoprivredom, što ih oduvijek potice na suživot sa okolišem.Posjetitelji mogu birati iz mnoštva sadržaja koje im nudimo. Od izvornog podravskog kulinarstva, do seoskog turizma, prirodnih lovišta, rekreacijskih centara, do kulturnih lokacija.Okolna sela stvorena su za seoski turizam. Vecinom su okružena šumom, što omogucuje idealan bijeg iz gradske prenapucenosti. Infrastruktura je tipicna za kontinentalni dio Hrvatske, a redovito su smještena uz cestu te lako dostupna automobilom ili autobusom.Pisani dokazi o proizvodnji piva u slobodnom kraljevskom gradu Koprivnici stari su više od 300 godina. Danas tu tradiciju nastavlja pivovara Carlsberg Croatia koja uz svjetske brandove i nacionalni "Pan" proizvodi i lokalna piva "Kaj" i "Podravka". Počastite svoje nepce tradicijom starom više od 300 godina ...Još od vremena rimskih careva postoje dokazi o razvijenom vinogradarstvu po beskrajnim bajkovitim brežuljcima Bilogore i Kalnika. Mnoštvo malih, domaćih proizvođača proizvodi svoja "kućna" vina s kojima će vas počastit i dočekati u svojim kletima, svojim malim vinskim hramovima ... Podravini se ne dočekuje gosta samo uz osmjeh i čašu vina već mu se nude jela naših dedeka i bakica: od "prge" (originalnog sušenog sira) i svježeg kravljeg sira i špeka do tople juhe i izdašnog jela. Točka na "i" su orginalni podravski deserti "bregovska pita" i "zlevanka". To je samo dijelić domaće atmosfere podravske hiže koju i danas možete osjetiti u našim restoranima


PRIČA O KOPRIVI

Najljepši grad srednje veličine u Srednjoj Europi - Koprivnica. Svoje ime, pogađate, zahvaljuje nikome drugome, do li biljci i to nama vrlo često ne baš dragoj - KOPRIVI. To staroslavensko ime stigmatiziralo je naš prekrasan grad za sva vremena. Toponim Koprivnica zasigurno je nastao na temelju vegetacijskog elementa koji je u ovom prostoru bio dominantan u vrijeme kad su naši preci određivali geografsko nazivlje. Točnije, najstariji dokumenti iz 13. st. (1207. god. i 1209.god.) u kojima se spominje Koprivnica (Quopurnicha), ne govore o naselju, već o potoku Koprivnici koji i danas nosi to ime. Pretpostavlja se da je u to vrijeme postojalo i naselje istog imena na prostoru današnje najstarije gradske jezgre, no ono se još tada ne spominje u dokumentima. Ime "Castrum Kopurnicha", koje se odnosi na utvrdu u blizini Koprivnice, po prvi puta se spominje u dokumentu Kamengradskog kaštelana Bogodara iz 1272. god.

Dakle, kopriva je obilježila naš grad od samog nastanka, sviđalo se to nama ili ne.
Turistički gledano, ne djeluje baš obećavajuće, no samo naizgled. Naime, već su stari Koprivničanci znali za ljekovita svojstva koprive pa je to možda i bio jezičac na vagi koji je presudio kada su darovali ime svojem naselju. Osim ljekovitih svojstava, koprivu su vjerojatno naši preci koristili i u prehrambene svrhe.

kopriva

 
Obratite nam se s povjerenjem taxirijeka@net.hr
 
TAXI RIJEKA - RIJEKA TAXI, RIJEKA-TAXI TEAM
 
RIJEKA - CROATIA     RIJEKA - HRVATSKA 
 
 
 
 ►  Gradovi  - Monday, March 2, 2009
  |   Print   |   Home

  

Copyright©2008-2013. by Transfer service - All rights reserved.
Taxi Rijeka - Rijeka Taxi - Design & Hosting: Poslovni forum d.o.o. Rijeka
TREBATE LI VOŽNJU?   NARUČITE TAXI
Mobitel: 091 / 500 3355 - Telefon: 051 / 335 138
Link na ostale informacije o taxi uslugama