TAXI RIJEKA
MENU
itl.ger.eng
O nama
On-line upit
Usluge
Cjenik Taxi Rijeka
Vozila
Marketing
Zakoni u prometu
Zakoni pravilnici i obavijesti
Grad Rijeka
Gradovi
Kvarnerska rivijera
Istra
Otok Rab
Otok Cres
Otok Krk
Otok Losinj
Otok Pag
Putnički transferi
Preporučamo
Zračna luka Rijeka - Krk
Zračna luka Pula
Zračna luka Pleso
Taxi Rijeka
ACI Marine
Partneri
Apartmani i agencije
 RSS - Favorites
 English
 Deutsch
 Italiano
 Ruski

Kontakt telefon 091/500-3355 e-mail: taxirijeka@net.hr


Taxi služba, prijevoz putnika, najam vozila s vozačem, usluge transfera, TEL 091 500 33 55 - Krešimir

Putnički transfer - Taxi Rijeka od / do Lovran


TAXI RIJEKA SERVICE - RIJEKA TAXI SERVICE
RIJEKA - CROATIA RIJEKA - CROATIA

Taxi "Transfer service" je obrt za Taxi usluge, prijevoz putnika. Bavimo se Aerodromskim transferima, Taxi uslugama, Prihvatom putnika na Aerodromskim terminalima, željezničkim kolodvorima, autobusnim kolodvorima i sl... Dugogodišnje iskustvo garancija je kvalitete prijevoza i nivoa usluge koju trebate. Opširnije o nama pogledajte na našim stranicama kojima pristupate klikom na link. Također za sve informacije i ponude možete nas kontaktirati putem on-line obrasca, direktno na e-mail ili telefonskim putem. Među našim mnogobrojnim klijentima su najpoznatije svjetske kompanije, budite i Vi, te impresionirajte svoje poslovne partnere našom uslugom VIP prijevoza i Taxi službe Rijeka.Rezervirajte svoje vozilo; taxirijeka@net.hr
ili
telefonski broj
+385 91 500 33 55 - KRESIMIR
 
VIŠE INFORMACIJA O TAXI USLUGAMA POGLEDAJTE
 
 
O DESTINACIJI: LOVRANLovran je gradić i općina u Primorsko-goranskoj županiji, na istočnoj obali poluotoka Istre,u Republici Hrvatskoj.Podrijetlo naziva Lovran je ime dobio po lovoru koji u izobilju samoniklo raste u njegovoj okolici. Staro antičko ime Lovrana bilo je Lauriana - što u prijevodu jednostavno znači "grad lovora", naziv je ostao i za vrijeme raznih vladavina , i nije se promijenio.

Zemljopis

14° 17' istočne geografske dužine

45° 18' sjeverne geografske širine

Smješten na istočnoj obali Istre, odnosno na zapadnoj obali Kvarnerskog zaljeva; u podnožju južne padine brda Gorica (712m) koje pripada obroncima planine Učke. Udaljen je 6 km od Opatije i 18 km od Rijeke.

Klima je mediteranska s prosječno 269 sunčanih dana godišnje. Prosječna temperatura u siječnju 4,7°C. Prosječna temperatura u srpnju 22,1°C.

Graniči s tri samostalne općine : Opatija, Mošćenićka Draga i Lupoglav.

Stanovništvo

Autohtono stanovništvo je većinski hrvatsko. Krajem XIX. st. na područje Lovranštine doseljavaju i obitelji iz područja ondašnje Austro-Ugarske monarhije, najčešće Slovenci, Austrijanci, Mađari i Česi. Nakon drugog svjetskog rata u Lovran se naseljavaju i obitelji iz drugih područja tadašnje Jugoslavije.

Lovran i Lovranština bili su i područje emigracije, ne samo hrvatskog življa, naročito u drugoj polovini XIX. st. i nakon 1945.

Gospodarstvo

Prvenstveno turizam i ugostiteljstvo. U manjoj mjeri ribarstvo, malo poduzetništvo i uslužne djelatnosti. Većina radnog stanovništva zaposlena je u susjednom gradu Rijeci i Opatiji.

Turizam

Posljednjih sto godina Lovran se okrenuo turizmu, najprije kao zimovalište i lječilište visokih krugova Austro-Ugarske monarhije, a danas kao mjesto za odmor koje privlači turiste tijekom cijele godine. Iz vremena početka turizma potječe i čitav niz prelijepih secesijskih vila, koje su sagrađene na prijelazu 19. u 20. stoljeće, na obalnom pojasu sjeverno i južno od stare gradske jezgre, a od kojih se neke ubrajaju u sam vrh svjetske graditeljske baštine.

Lovran danas privlači turiste tijekom cijele godine i pruža smještaj u brojnim hotelima, pansionima i privatnom smještaju. Turisti se mogu odmarati na brojnim terasama ili uživati sunčajući se i kupajući se na jednom od dva gradska kupališta ili na malim šljunkovitim plažama smještenim u brojnim uvalama. Mogu uživati u šetnji jedinstvenom šetnicom, popularni lungomare, koja se u dužini od 12 km pruža od Lovrana do Voloskog i pruža jedinstven doživljaj gdje stogodišnji hrastovi svojim granama gotovo dodiruju površinu mora. Ljubitelji planinarenja mogu slijediti neku od planinarskih ruta koje iz Lovrana ili Medveje vode na sam vrh Učke. Proširenje turističke ponude osmišljeno je i organizacijom niza redovitih, već tradicionalnih manifestacija koje započinju Danima šparuga u travnju, Danima trešanja ili, kako domaći kažu, "Dani črešanj", ljetnom sezonom koja je obogaćena brojnim izložbama, koncertima i ribarskim zabavama. A u jesen organizira se tradicionalna i izuzetno popularna "Marunada", svečanosti "maruna", posebne vrste pitomog kestena izuzetne kvalitete, koji se tradicionalno već stoljećima uzgaja na Lovranštini i po kojima je Lovran u prošlosti bio poznat u čitavoj Austro-Ugarskoj Monarhiji.

Politika

Od osamostaljenja Hrvatske Lovranom je upravljao IDS do 2001., od tada na vlasti se smjenjuju Nezavisne liste i SDP. Na izborima održanim 2013. godine za načelnika je izabran kandidat AM.

Spomenici i znamenitosti

Crkva sv. Jurja u Lovranu

    Crkva Sv. Jurja u Lovranu

    Stari grad u Lovranu s obnovljenom kulom (sada galerija)

    Hotel Draga di Lovrana (Lovranska draga) - spomenik kulture

    Lovranske vile

    Nekadašnje lječilište u Lovranu - Lovran spa

    Park prirode Učka

    Obalno šetalište Franca Josefa I. u dužini od 14 km počevši od Lovrana pa sve do kraja Voloska

Obrazovanje

    Osnovna škola "Viktora Cara Emina"

Kultura

    Puhački orkestar Lovran, utemeljen 1912.

    Slovensko kulturno-prosvjetno društvo Snežnik

    atelje i galerija hrvatskog slikara Ivana Pessija

Manifestacije

    Godišnji Lovranski karneval (maškare i maškarana povorka - 2. mjesec)

    Godišnja fešta od šparoga (3./4. mjesec) - Šparogijada

    Dani trešanja (6. mjesec) - lovranske črišnje

    Jazz "Ex tempore" (5./6. mjseec)

    Međunarodni festival puhačkih orkestara "Naš svijet je glazba" (5. mjesec)

    Regata tradicijskih barki za trofej "Nino Gasparinic" (6. mjesec)

    "Ljeto u Lovranu" manifestaciuja kulturnih događaja u lovranu (6./7./8. mjesec)

    MTB Učka Maraton – UCI MTB Marathon Series (7. mjesec)

    Godišnja fešta od maruna - Marunada (10. mjesec)
►  Putnički transferi  - Monday, October 5, 2009
  |   Print   |   Home

  

Copyright©2008-2013. by Transfer service - All rights reserved.
Taxi Rijeka - Rijeka Taxi - Design & Hosting: Poslovni forum d.o.o. Rijeka
TREBATE LI VOŽNJU?   NARUČITE TAXI
Mobitel: 091 / 500 3355 - Telefon: 051 / 335 138
Link na ostale informacije o taxi uslugama