TAXI RIJEKA
MENU
itl.ger.eng
O nama
On-line upit
Usluge
Cjenik Taxi Rijeka
Vozila
Marketing
Zakoni u prometu
Zakoni pravilnici i obavijesti
Grad Rijeka
Gradovi
Kvarnerska rivijera
Istra
Otok Rab
Otok Cres
Otok Krk
Otok Losinj
Otok Pag
Putnički transferi
Preporučamo
Zračna luka Rijeka - Krk
Zračna luka Pula
Zračna luka Pleso
Taxi Rijeka
ACI Marine
Partneri
Apartmani i agencije
 RSS - Favorites
 English
 Deutsch
 Italiano
 Ruski

Kontakt telefon 091/500-3355 e-mail: taxirijeka@net.hr


Taxi služba, prijevoz putnika, najam vozila s vozačem, usluge transfera, TEL 091 500 33 55 - Krešimir

Putnički transfer - Taxi Rijeka do / od Novi Vinodolski

 
 
TAXI RIJEKA SERVICE - RIJEKA TAXI SERVICE
RIJEKA - CROATIA RIJEKA - CROATIA

Taxi "Transfer service" je obrt za Taxi usluge, prijevoz putnika. Bavimo se Aerodromskim transferima, Taxi uslugama, Prihvatom putnika na Aerodromskim terminalima, željezničkim kolodvorima, autobusnim kolodvorima i sl... Dugogodišnje iskustvo garancija je kvalitete prijevoza i nivoa usluge koju trebate. Opširnije o nama pogledajte na našim stranicama kojima pristupate klikom na link. Također za sve informacije i ponude možete nas kontaktirati putem on-line obrasca, direktno na e-mail ili telefonskim putem. Među našim mnogobrojnim klijentima su najpoznatije svjetske kompanije, budite i Vi, te impresionirajte svoje poslovne partnere našom uslugom VIP prijevoza i Taxi službe Rijeka.Rezervirajte svoje vozilo; taxirijeka@net.hr
ili
telefonski broj
+385 91 500 33 55 - KRESIMIR
 
VIŠE INFORMACIJA O TAXI USLUGAMA POGLEDAJTE
 
 
 
 TAXI PRIJEVOZ OD ZAGREB AERODROM DO NOVI VINODOLSKI
TAXI PRIJEVOZ OD TRST AERODROM DO NOVI VINODOLSKI
 
 
O DESTINACIJI: NOVI VINODOLSKI
 
 
 

U centralnom dijelu Sjevernog Hrvatskog Primorja, na Rivijeri Novi Vinodolski iz stare frankopanske utvrde zvane NOVIGRAD, razvio se je i proširio uz morsku obalu turistički grad NOVI VINODOLSKI. Povijesno potvrđen kao političko i kulturno središte Vinodolske knezije("Vinodol" - "Vallis vinearia" i Vinodolskog zakona iz 1288. godine), Novi Vinodolski, kolijevka plejade književnika iz porodice Mažuranić, zahvaljujući zimzelenoj vegetaciji i blagim uvjetima mediteranskog podneblja, čistom moru i zraku, uvrštava se 1878. godine, poslije Opatije, u red turističkih pionira primorskog kraja. Fizionomiju grada karakterizira primorska arhitektura bijelih pročelja i crvenih krovova, koji se uzdižu u staroj jezgri grada od razine mora do crkve i tornja na brijegu i tako nadvisuju gradsku konturu kao da čuvaju ovaj kameniti grad nad morem. Po toj specifičnoj panorami, Novi Vinodolski je prepoznatljiv u prošlosti, sadašnjosti, a vjerojatno i u turističkoj budućnosti. Dušu grada Novog Vinodolskog predstavljaju ostaci i kulturnog nasljeđa i to: zidine rimske utvrde "Lopsica", ostaci samostana fratara Pavlina, frankopanski kaštel s kulom, Stolna crkva, Crkvica sv. Trojstva i sv. Marina na istoimenom otočiću, kuća braće Mažuranića, Čitaonica i knjižnica iz 1845. g., Zavičajni muzej i galerija, jezgra starog dijela grada, kao i sačuvan autentični izvorni folklor ovoga grada. Poslovična gostoljubivost stanovništva, kristalno bistro more, grad i okolica bez industrijskih zagađivača, strujanje gorskog zraka iz visokih šuma neposrednog zaleđa, pogodnih za lovni turizam, daju Novom Vinodolskom neprocijenjive ekološke prednosti, posebno za razvitak turističko-ugostiteljske djelatnosti. Klasični hoteli, moderna turistička naselja, autokampovi, bungalovi, apartmani i sobe u privatnim kućama, predstavljaju smještajni kapacitet za preko 10.000 turista dnevno. U hotelskim objektima i u neposrednom okolišu hotela izgrađeni su sportsko-rekreacioni objekti, vanjski i unutrašnji bazeni s morskom vodom, saune i ostale djelatnosti za osobne potrebe turista. Akvatorij gradske luke s vezovima za plovila, benzinskim crpkama, dizalicom i pokosom za spuštanje i dizanje plovila, parkiralištem za automobile, prikolice i plovila namjenjen je nautičkim turistima, za koje je organizirana i služba pomoći i spašavanja na moru. Jadranskom turističkom cestom, željezničkom postajom Rijeka, zračnom lukom Krk-Rijeka, a pogotovo plavim putevima, grad je povezan s Europom i Sredozemljem. Autoputom se može također doći do Novog Vinodolakog do udaljenosti svega 20 km. Osim turističke djelatnosti Novi Vinodolski na predjelu Pavlomir ima zasađeno 25 hektara vinograda i ponosi se svojim kvalitetnim vinima koja proizvode vrijedne ruke zaposlenika VUPIK-a Vukovar PJ Pavlomir Novi Vinodolski.

Taxi Rijeka prijevoz do / od  Povile

Malo pomorsko mjesto s tek 200 stanovnika udaljeno je od Novog Vinodolskog dva kilometra. Smješteno je uz Jadransku magistralu i prostire se u dvije uvale, gdje su izgrađena turistička naselja i tri autokampa. More je vrlo bistro i osobito pogodno za sportski ribolov i podvodne aktivnosti. Mjesto je vrlo pogodno za odmor gostiju koji žele tih mediteranski ugođaj. Ugostiteljske usluge pružaju se u turističkom naselju ili u privatnim restoranima, koji nude bogat izbor ribljih i nacionalnih specijaliteta.

 Taxi Rijeka prijevoz do / od Klenovica
 

Klenovica se spominje u 17. stoljeću kao naselje Krmpoćana. Smještena je na krajnjem jugoistočnom dijelu Grada Novi Vinodolski. Tu živi oko 400 stanovnika, od kojih su mnogi čuveni ribari. Predio Klenovice - Krmpota kontrast je oporog, sivog planinskog masiva i blage mediteranske klime. Uz morsku obalu protežu se prirodne plaže i šumarci, a samo nekoliko kilometara sjevernije obronci su Kapele i Velebita s bogatom šumom. Zbog toga je kraj pogodan za ljetovanje. Klenovica ima oko 500 postelja u obiteljskim kućama, te 50 postelja u apartmanima  "Vila Lostura" i oko 2000 u autokampovima. Tu je nekoliko dobrih ribljih restorana s bogatim izborom ribljih specijaliteta. Mjesto ima dobru lučicu, poštu, benzinsku stanicu i prodavaonice. Zapadno od Klenovice nalazi se uvala Žrnovnica s bogatim izvorom dobre pitke vode, iz kojeg se općina opskrbljuje vodom.

Taxi Rijeka prijevoz do / od Sibinj

Raspolažu sa smještajnim kapacitetima u privatnom smještaju, te kampom u Sibinju, te neobično lijepim plažama.

Taxi Rijeka prijevoz do / od Ledenice

One su bile stoljećima kula-stražara na ulazu za Vinodolsku dolinu. Smještene su 8 km sjeveroistočno od Novog Vinodolskog i leže na zaravni. Danas tu živi oko 430 stanovnika. Predstavnici Ledenica su potpisnici "Vinodolskog zakona" (1288). U 16. stoljeću ledenička je utvrda važan bedem Primorju za obranu od Turaka. Iako branjenu stalnom carskom posadom i Uskocima, Turci osvajaju gradinu (1572-1577). Početkom 18. stoljeća stari ledenički grad gubi prvotno značenje i biva napušten, a ispod gradine niče današnje naselje.  Danas su Ledenice s okolnim mjestima D. Zagonom, Baterom i Brezama zanimljivo izletište koje pruža dobre uvjete za lovni turizam, biciklizam i šetnju. 

 
Obratite nam se s povjerenjem taxirijeka@net.hr
 
TAXI RIJEKA - RIJEKA TAXI, RIJEKA-TAXI TEAM
 
RIJEKA - CROATIA     RIJEKA - HRVATSKA ►  Putnički transferi  - Thursday, October 8, 2009
  |   Print   |   Home

  

Copyright©2008-2013. by Transfer service - All rights reserved.
Taxi Rijeka - Rijeka Taxi - Design & Hosting: Poslovni forum d.o.o. Rijeka
TREBATE LI VOŽNJU?   NARUČITE TAXI
Mobitel: 091 / 500 3355 - Telefon: 051 / 335 138
Link na ostale informacije o taxi uslugama