TAXI RIJEKA
MENU
itl.ger.eng
O nama
On-line upit
Usluge
Cjenik Taxi Rijeka
Vozila
Marketing
Zakoni u prometu
Zakoni pravilnici i obavijesti
Grad Rijeka
Gradovi
Kvarnerska rivijera
Istra
Otok Rab
Otok Cres
Otok Krk
Otok Losinj
Otok Pag
Putnički transferi
Preporučamo
Zračna luka Rijeka - Krk
Zračna luka Pula
Zračna luka Pleso
Taxi Rijeka
ACI Marine
Partneri
Apartmani i agencije
 RSS - Favorites
 English
 Deutsch
 Italiano
 Ruski

Kontakt telefon 091/500-3355 e-mail: taxirijeka@net.hr


Taxi služba, prijevoz putnika, najam vozila s vozačem, usluge transfera, TEL 091 500 33 55 - Krešimir

ZRAČNA LUKA ZAGREB ( PLESO) - OPĆENITO

TAXI AERODROM ZAGREB -  ZAGREB TAXI AERODROM
 ZAGREB AERODROM- HRVATSKA
                                     
                                      Rezrvirajte svoje vozilo taxirijeka@net.hr
 
ili
telefonski broj        
                                          
    00 385 91 500 33 55 - KRESIMIR
VIŠE INFORMACIJA O TAXI USLUGAMA POGLEDAJTE
 
 - TAXI TRANSFERI ( PRIJEVOZ ) NA AERODROM ZAGREB
 - TAXI PRIJEVOZ MANJIH SKUPINA NA AERODROM ZAGREB
 
 
 
 
 Službene stranice zračne luke Zagreb  www.zagreb-airport.hr
 
 
 
MISIJA

Svrha postojanja, rada i razvoja Zračne luke Zagreb d.o.o. je ispunjenje značajne društvene uloge u zadovoljenju potrebe zajednice za raspolaganjem odgovarajućom infrastrukturom koja, uz modernu organizaciju i management, kao i stručnost i visoki profesionalizam svih zaposlenih omogućava siguran i redovit promet ljudi i roba zračnim putem. Uloga koju Zračna luka Zagreb d.o.o. ima u povezivanju grada Zagreba s ostalim dijelovima Hrvatske, te Hrvatske s Europom i svijetom , od vitalnog je ekonomskog i političkog značenja.

 Kontinuirano ostvarivanje planiranih razvojnih ciljeva na načelima profitabilnosti Zračnu luku Zagreb d.o.o. čini važnim faktorom socijalne stabilnosti na lokalnoj razini i neizostavnom pretpostavkom globalnog razvoja kroz razvoj gospodarskih djelatnosti kompatibilnih djelatnostima Zračne luke Zagreb d.o.o., s naglašenom ulogom pokretača razvoja zračnog prometa u Republici Hrvatskoj, kroz razvoj infrastrukture, tehnologije i specijalističkih znanja.

 

VIZIJA

S obzirom na zemljopisni položaj, te orijentaciju Republike Hrvatske ka europskim i drugim integracijama, Zračna luka Zagreb d.o.o. u razvojnom smislu prati ovaj integracijski proces. Izgradnjom najmodernije infrastrukture i tehnologija, a u okviru Master plana, Zračna luka Zagreb d.o.o. postaje regionalnim Centrom zračnog prometa u ovom dijelu Europe.Novim marketinškim strategijama uspostavlja suradnju s kompanijama na Dalekom Istoku i Sjevernoj Americi. Novi putnički terminal, proširenje instaliranih kapaciteta za prihvat i otpremu zrakoplova, putnika i tereta, tehnička opremljenost i integrirani sustav kvalitete Zračnoj luci Zagreb d.o.o. osiguravaju razvojni kontinuitet i čine ju prepoznatljivom u svijetu, posebice s aspekta sigurnosti prometa i kvalitete usluga koje pruža svojim korisnicima.

POVIJEST I RAZVOJ ZRAČNE LUKE ZAGREB
 
Nedugo nakon prvog povijesnog leta braće Wright, 1903. godine, u Zagrebu 1909. godine izgrađeno je zrakoplovno uzletište. Prva uspješna polijetanja poduzima inžinjer i izumitelj S. Penkala.
Nakon I svjetskog rata, zrakoplovstvo zadobija sve veću važnost. Značajan događaj odigrao se 1927. godine kad je Charles Lindbergh, nakon svog uspješnog leta preko Atlantika, sletio u Zagreb na Zračnu luku Borongaj.

 Prvi zrakoplov na redovnoj domaćoj liniji slijeće na Zračnu luku Borongaj 15. veljače 1928. godine. Zračna luka Lučko postaje 1. travnja 1947. odredište za domaće letove, a međunarodni letovi počinju iste godine. Najveći promet na Zračnoj luci Lučko zabilježen je 1959. godine. Te godine, civilni zrakoplovi prevezli su 167.000 putnika i 1.500 t robe.  Zračna luka Zagreb na sadašnjoj lokaciji otvorena je 20. travnja 1962. godine. Tada je posjedovala betonsku stazu duljine 2.500 m, paralelnu rulnu stazu, putničku zgradu površine 1000 m2, parkirni prostor za 5 manjih zrakoplova i razne manje servisne objekte.
Godine 1966. izgrađena je nova putnička zgrada površine 5000 m2, platforma je proširena na 60.000 m2, izgrađena je moderna upravna zgrada s kontrolnim tornjem za potrebe regionalne kontrole leta, te niz drugih servisnih i pratećih objekata. Rekonstrukcija poletno-sletne staze i njeno produljenje na 3.250 m, obavljeno je 1974. godine. Također je modernizirana i radio-navigacijska oprema, a proširena je i putnička zgrada. U ovim godinama, Zagreb je povezan s 20 najvećih Europskih gradova.
Najveći promet na Zračnoj luci Zagreb premašio je 2 milijuna putnika.
  Nakon gotovo dvije godine kontinuiranog rada, sada možemo reći da Zračna luka Zagreb ima konačno definiran dugoročni plan razvoja, tzv. Master plan, do 2030. godine. Takav plan postao je neminovnost budući da se zračni promet iznimno brzo razvija, a Hrvatska, kao nova i mlada država,u svakom slučaju želi imati svoje sigurno mjesto u europskoj prometnoj mreži.

Obratite nam se s povjerenjem taxirijeka@net.hr
 
TAXI RIJEKA - RIJEKA TAXI, RIJEKA-TAXI TEAM
 
RIJEKA - CROATIA     RIJEKA - HRVATSKA ►  Zračna luka Pleso  - Monday, November 30, 2009
  |   Print   |   Home

  

Copyright©2008-2013. by Transfer service - All rights reserved.
Taxi Rijeka - Rijeka Taxi - Design & Hosting: Poslovni forum d.o.o. Rijeka
TREBATE LI VOŽNJU?   NARUČITE TAXI
Mobitel: 091 / 500 3355 - Telefon: 051 / 335 138
Link na ostale informacije o taxi uslugama