TAXI RIJEKA
MENU
itl.ger.eng
O nama
On-line upit
Usluge
Cjenik Taxi Rijeka
Vozila
Marketing
Zakoni u prometu
Zakoni pravilnici i obavijesti
Grad Rijeka
Gradovi
Kvarnerska rivijera
Istra
Otok Rab
Otok Cres
Otok Krk
Otok Losinj
Otok Pag
Putnički transferi
Preporučamo
Zračna luka Rijeka - Krk
Zračna luka Pula
Zračna luka Pleso
Taxi Rijeka
ACI Marine
Partneri
Apartmani i agencije
 RSS - Favorites
 English
 Deutsch
 Italiano
 Ruski

Kontakt telefon 091/500-3355 e-mail: taxirijeka@net.hr


Taxi služba, prijevoz putnika, najam vozila s vozačem, usluge transfera, TEL 091 500 33 55 - Krešimir

Regija Kvarner & ACI Ičići - Taxi servis ACI Ičići

TAXI RIJEKA  SERVICE  -  RIJEKA TAXI SERVICE
RIJEKA - CROATIA     RIJEKA - CROATIA
                                     
                                      Rezrvirajte svoje vozilo taxirijeka@net.hr
 
ili
telefonski broj        
                                           
   00385 91 500 33 55 - KRESIMIR
 
VIŠE INFORMACIJA O TAXI USLUGAMA POGLEDAJTE
 
 
 * Putnički transferi iz ACI marine Opatija (Ičići) na sve zračne luke
 * Taxi servis ACI prema bilo kojoj destinaciji u Hrvatskoj ili Europi

Plavetnilo mora okrunjeno gorjem

  Kvarner je kontrapunkt, sklad različitosti. Plavetnilo mora zimi obrubljeno snježnim planinskim vrhovima, bogatstvo šume rapskoga Kalifronta i golet sjeverne strane otoka, mistika zavjetnih crkvica na golim pašnjacima creskih visoravni i romantična zaljubljenost lošinjske park šume Čikat.S mnogo popratnih detalja – pješčanim Suskom ili Srakanama, obližnjim Unijama. Ili po mnogo čemu jedinstvenim, pitoresknim Ilovikom.Veliki samosvjesni Krk s uređenim vinogradima i finim vinima, sve više obnovljenih maslinika i mnoštvom ugodnih restorana. Ekološki otoci Pag i Cres s najboljom janjetinom na svijetu.Na kopnu pak plijeni poglede i zove turistički rascvjetala Liburnija: Mošćenička Draga, Lovran, Ičići, Opatija i Volosko raskošno izrasli na 164 godine dugoj turističkoj tradiciji pod istočnim padinama Učke. Zvonici Brseča, Mošćenica i Veprinca kao da čuvaju taj rajski vrt parkova, cvijeća, uzmorskih šetnica, aristokratskih vila i hotela.Malo podalje, preko Rijeke, velikoga gospodarskoga, prometnoga i kulturnoga središta na Jadranu, što se raširila podno tisućljetne citadele – Trsata, leže primorski turistički biseri: Bakar i Kraljevica s bogatom pomorskom tradicijom i znana turistička odredišta. Crikvenica s kažu najuređenijom plažom na Jadranu i Novi Vinodolski, stari povijesni grad u kojem je pisan prvi hrvatski zakon 1288. godine.Osim ljepotom, različitošću, gostoljubivošću i stoljetnom turističkom tradicijom, kvarnersku regiju odlikuje izuzetna gastronomska ponuda u cijelom nizu vrhunskih restorana

  OPATIJA

Ljetnikovac bečkoga dvora


Najprije su bile guste šume lovora, hrasta i kestena. Potom benediktinci urediše svoj samostan, opatiju, s crkvicom Sv. Jakova uz ribarsko naselje Volosko. I sve je to potpadalo pod grad Veprinac koji i danas stoji na brdu iznad mora. Onda razvoj – najprije Vila Angiolina riječkoga patricija i poduzetnika Iginija Scarpe. Zaradi te vile Opatiju i njezinu blagu klimu otkrili su mnogi. U vrijeme kada je cijela Europa krenula u potragu za lječilištima, zračnim, termalnim i morskim kupkama, Opatiju su počele graditi austrijske Južne željeznice. Prvi je hotel dovršen 1884. godine, a stoji i danas pod istim imenom – Kvarner. Potom drugi, treći pa nebrojene vile. Do kraja 19. stoljeća Opatija je zaokružena turistička destinacija u kojoj ljetuju Habsburzi i okrunjene glave Rumunjske, Švedske, Norveške, poznati pisci (Čehov), glazbenici (Mahler), a neke od najslavnijih dana svoga života Opatiji duguje Isidora Duncan, umjetnica s kojom je počela moderna povijest baleta i plesa.Opatija nije ništa izgubila od svoga sjaja, jedino, više nema toliko okrunjenih glava u njezinim hotelima. Klima je ista, iznenađujuće blaga čak i usred zime, ljeti topla s ugodnom svježinom što klizi padinama Učke prema moru. Opatijski parkovi i dalje su njegovani botanički vrtovi, hoteli najvišega standarda s poslugom svjetske razine, a restorani i dalje uspostavljaju gastronomske standarde.Ugodne šetnje duž 12 kilometara uzmorske šetnice, čuvenoga lungomarea, pješačke ture padinama Učke, opuštanje u kavanama s vrhunskim slasticama, uzbuđenje kockanja u kasinu, užitak u glazbenim večerima, prepuštanje zadovoljstvu u modernim i vrhunski opremljenim wellness & spa centrima, sve do provoda u noćnim klubovima.

ACI MARINA OPATIJA - IČIĆI
 

(45°19,0’ N 14°17,7’ E)

Sjeverni Jadran - sjeverozapadna obala Riječkog zaljeva

ACI marina Opatija nalazi se u mjestu Ičići.


tijekom cijele godine

Marina raspolaže s 302 veza u moru te s 35 mjesta za smještaj plovila na kopnu. Svi vezovi su opremljeni priključcima za vodu i struju.


Recepcija, mjenjačnica, restoran, ka?ć, sanitarni čvor (WC i tuševi), praonica rublja, prodavaonica prehrambenih namirnica, prodavaonica nautičke opreme i odjeće, servisna radionica, dizalica nosivosti 15 t, navoz, parkiralište za osobna vozila. Najbliža crpka za gorivo nalazi se u gradskoj luci Opatija (2 nm).
Zadovoljivši najstroža ekološka mjerila u pogledu sigurnosti te čistoće vode i okoliša ACI marina Opatija jedna je od 10 marina iz sustava ACI-a kojima je dodijeljeno visoko priznanje “Europska plava zastava”.


U Opatiju se iz gotovo svih europskih centara brzo i jednostavno stiže automobilom i vlakom. Talijanska granica udaljena je samo sat, a austrijska 3 sata vožnje automobilom. Opatija je povezana s Rijekom redovnim autobusnim linijama. Najbliže zračne luke su: Rijeka - na otoku Krku (40 km), Pula (100 km), Zagreb (180 km) i Ljubljana (139 km).


S mora se marina lako prepoznaje po lukobranu. U luku se ulazi sa sjeveroistočne strane. Na glavi lukobrana je svjetionik (C Bl 3s 7m 3M). Točna pozicija svjetionika je 45°18,9’ N 14°17,8’ E. Dubina mora na ulazu u marinu iznosi 7 m. Brzina kretanja unutar marine ograničena je na 2 čvora.
Napomena: Preporuča se koristiti službene pomorske navigacijske karte izdanja HHI – Split: 100-18, 50-4 i MK-5.302 35 - 40 km
►  ACI Marine  - Saturday, October 24, 2009
  |   Print   |   Home

  

Copyright©2008-2013. by Transfer service - All rights reserved.
Taxi Rijeka - Rijeka Taxi - Design & Hosting: Poslovni forum d.o.o. Rijeka
TREBATE LI VOŽNJU?   NARUČITE TAXI
Mobitel: 091 / 500 3355 - Telefon: 051 / 335 138
Link na ostale informacije o taxi uslugama