TAXI RIJEKA
MENU
itl.ger.eng
O nama
On-line upit
Usluge
Cjenik Taxi Rijeka
Vozila
Marketing
Zakoni u prometu
Zakoni pravilnici i obavijesti
Grad Rijeka
Gradovi
Kvarnerska rivijera
Istra
Otok Rab
Otok Cres
Otok Krk
Otok Losinj
Otok Pag
Putnički transferi
Preporučamo
Zračna luka Rijeka - Krk
Zračna luka Pula
Zračna luka Pleso
Taxi Rijeka
ACI Marine
Partneri
Apartmani i agencije
 RSS - Favorites
 English
 Deutsch
 Italiano
 Ruski

Kontakt telefon 091/500-3355 e-mail: taxirijeka@net.hr


Taxi služba, prijevoz putnika, najam vozila s vozačem, usluge transfera, TEL 091 500 33 55 - Krešimir

Grad Rijeka - znamenitosti - Nac.park Risnjak

TAXI RIJEKA SERVICE - RIJEKA TAXI SERVICE
RIJEKA - CROATIA RIJEKA - CROATIA

Taxi "Transfer service" Rijeka group je obrt za Taxi usluge, prijevoz putnika. Bavimo se Aerodromskim transferima, Taxi uslugama, Prihvatom putnika na Aerodromskim terminalima, željezničkim kolodvorima, autobusnim kolodvorima i sl... Dugogodišnje iskustvo garancija je kvalitete prijevoza i nivoa usluge koju trebate. Opširnije o nama pogledajte na našim stranicama kojima pristupate klikom na link. Također za sve informacije i ponude možete nas kontaktirati putem on-line obrasca, direktno na e-mail ili telefonskim putem. Među našim mnogobrojnim klijentima su najpoznatije svjetske kompanije, budite i Vi, te impresionirajte svoje poslovne partnere našom uslugom VIP prijevoza i Taxi službe Rijeka.Rezervirajte svoje vozilo; taxirijeka@net.hr
ili
telefonski broj
+385 91 500 33 55 - KRESIMIR
 
VIŠE INFORMACIJA O TAXI USLUGAMA POGLEDAJTE
 
 
Nac.park Risnjak
 
Rasprostire se u zaleđu grada Rijeke i kvarnerskog priobalja, i obuhvaća najveći dio planinskog masiva Risnjak. Njegova ukupna površina iznosila je do 1998. godine 3187 hektara, ali nakon toga su granice udvostručene i sada iznosi 6400 hektara. U sustav parka je tada ušao planinski masiv Snježnika te izvor rijeke Kupe, kao hidrogeomorfološki spomenik prirode. Proširenjem granica obogatio se turistički sadržaj parka i povećala se njegova atraktivnost. Područje Nacionalnog parka podijeljeno je na dvije zone- zona stroge i zona usmjerene zaštite. Ukupno više od 4600 hektara je potpuno zaštićeno područje i prepušteno samo prirodnom djelovanju. Značaj je Risnjaka u isprepletenosti klimatskih utjecaja- alpske klime iz pravca Slovenije, kontinentalne iz unutrašnjosti Hrvatske i sredozemne s Jadrana. U Nacionalnom parku obitava velik i bogat biljni i životinjski svijet. Na području Risnjaka nalazi se desetak šumskih zajednica, no najveći dio površine(2/3) obrastao je šumom bukve i jele. Tamo obitava i veliki broj životinjskih vrsta i to zbog bujne vegetacije i velike geomorfološke raščlanjenosti. Ris, vuk, medvjed, velike europske zvijeri, ovdje su također našle svoj dom, uz ostale grabljivice i divljač( jelen, srna, divokoza, divlja svinja,...). Velika je zastupljenost i kukaca, a posebno je veliki broj leptira( više od 100 vrst, nekoliko endemskih podvrsta), što je jedinstveni slučaj u Hrvatskoj. Zanimljivo je navesti i da u Nacionalnom parku obitava 51 vrsta zavičajnih ptica.
 

U Nacionalnom parku, na razmjerno maloj površini nalazimo brojne geografske, geološke, vegetacijske, klimatske i pedološke fenomene.

Najzaslužniji za bolje poznavanje prirode Risnjaka i njegovo proglašenje Nacionalnim parkom je prof. Ivo Horvat, jedan od najpoznatijih hrvatskih znanstvenik i botaničara.Na njegov prijedlog 1953. godine Vlada Republike Hrvatske donijela je Zakon o proglašenju šume Risnjaka nacionalnim parkom.

Svojom privlačnošću i osebujnošću Nacionalni Park Risnjak iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja.


 
Obratite nam se s povjerenjem taxirijeka@net.hr
 
TAXI RIJEKA - RIJEKA TAXI, RIJEKA-TAXI TEAM

RIJEKA - CROATIA RIJEKA - HRVATSKA


►  Grad Rijeka  - Thursday, December 18, 2008
  |   Print   |   Home

  

Copyright©2008-2013. by Transfer service - All rights reserved.
Taxi Rijeka - Rijeka Taxi - Design & Hosting: Poslovni forum d.o.o. Rijeka
TREBATE LI VOŽNJU?   NARUČITE TAXI
Mobitel: 091 / 500 3355 - Telefon: 051 / 335 138
Link na ostale informacije o taxi uslugama