TAXI RIJEKA
MENU
itl.ger.eng
O nama
On-line upit
Usluge
Cjenik Taxi Rijeka
Vozila
Marketing
Zakoni u prometu
Zakoni pravilnici i obavijesti
Grad Rijeka
Gradovi
Kvarnerska rivijera
Istra
Otok Rab
Otok Cres
Otok Krk
Otok Losinj
Otok Pag
Putnički transferi
Preporučamo
Zračna luka Rijeka - Krk
Zračna luka Pula
Zračna luka Pleso
Taxi Rijeka
ACI Marine
Partneri
Apartmani i agencije
 RSS - Favorites
 English
 Deutsch
 Italiano
 Ruski

Kontakt telefon 091/500-3355 e-mail: taxirijeka@net.hr


Taxi služba, prijevoz putnika, najam vozila s vozačem, usluge transfera, TEL 091 500 33 55 - Krešimir

GRAD RIJEKA - TAXI RIJEKA - GRAD RIJEKA - TAXI RIJEKA


TAXI RIJEKA  SERVICE  -  RIJEKA TAXI SERVICE
RIJEKA - CROATIA     RIJEKA - CROATIA
                                     
                                      Rezrvirajte svoje vozilo taxirijeka@net.hr
 
ili
telefonski broj        
                                         
    00385 91 500 33 55 - KRESIMIR

VIŠE INFORMACIJA O TAXI USLUGAMA POGLEDAJTE
 
s koje god strane svijeta dođete u Rijeku, došli ste u srce Europe. Rijeka Vas čeka mirisom svojeg mora i gostoljubivošću svojih stanovnika.
Pridružite se zadovoljstvu Riječana koji se svakodnevno bude s pogledom na Kvarnerski zaljev! Uživajte u blagoj mediteranskoj klimi! Doživite Korzo, gradsku žilu kucavicu koju jednako vole sve generacije! Sjednite na bilo koju terasu i pogledom čitajte povijest grada s pročelja njegovih zgrada!

Ako stižete iz Trsta ili Ljubljane ...

Spuštajući se iz Matulja prema gradu možete vidjeti cijeli Kvarnerski zaljev, s Učkom podno koje je Opatija, te otoke Krk i Cres. Iako to vjerojatno ne biste rekli, vozite se i po dijelu nekadašnje trkaće staze, na kojoj su se vozile motociklističke utrke za Veliku nagradu Jadrana, prije no što je napravljena pista na Grobniku. Ravnom cestom koja prati obalu dolazite do bazena plivačkog kluba "Primorje", te potom do stadiona na Kantridi nogometnog kluba "Rijeka", koji je zanimljiv jer je podignut na mjestu iskopa koji su vršili prilikom gradnje luke. Prolazeći uz industrijska postrojenja vidite brodogradilište "3. maj" izraslo iz brodogradilišta "Ganz-Danubius", veliku Rafineriju nafte, neboder "Novog lista", uglednih gradskih novina, te prolazite uz park na Mlaci, poslije kojeg slijedi kompleks bolnice, u kojem je središnja zgrada nekadašnja Vojno-pomorska akademija, u kojoj su se obrazovali svi časnici ratne mornarice Austro-ugarske od 1866. do 1918. godine. Potom stižete do željezničkog kolodvora i time ste došli do centra grada.


Ako stižete morem ...

Doživjeti Rijeku s mora u najmanju je ruku fascinantno, jer tek tako se može shvatiti sva njena izduženost i meka položenost duž obale. Obilazeći gotovo dva kilometra dugi lukobran, na kojem je nekada bilo secesijsko kupalište, dolazi se u lučki bazen koji je projektirao Francuz Pascal, projektant luka u Marseilleu i Trstu. Nakon niza uspona i padova danas luka izgleda gotovo idilično s nizom ribarskih brodova, te motornim jedrenjacima koji odavde kreću na krstarenja Jadranom. Gradsku fasadu prema luci čine palača "Adria" ("Jadrolinija"), palača Zmaić, nekadašnji hotel "Europa", a danas zgrada gradskih službi, palača "Croatia Line", nekad sjedište jadnog od najvećih linijskih brodara na svijetu, mrežasta fasada velike robne kuće "Rijeka", te secesijska zgrada "Transadria", svojevremeno najvećeg špeditera u državi.


Ako stižete iz Zagreba
Vozeći se preko Grobničkog polja prolazite nizinom kojom su prolazili u svojim okrutnim naletima i Mongoli i Turci, a danas je tu trkaća staza koja je bila u razmatranjima i za utrke Formule 1. Kroz kanjon Rječine, a ispod trsatskog kaštela, spuštate se trasom stare Lujzinske ceste, koja je dobila ime po kćeri austrijskog cara i drugoj Napoleonovoj ženi Mariji Luisi i stižete na Sušak, istočni dio grada. Ispod vas je nekadašnja Tvornica papira, a s druge strane Rječine izvor Zvir, koji nikad ne presušuje, a koji je nedavno dobio pokrov u obliku prozračne kupole. - KORISNE INFORMACIJE

BANKE
  Središnjice banaka rade od 08.00 do 19.00, a podružnice samo ujutro- do 13.00 sati ili pak jedne dane u tjednu ujutro, a druge poslijepodne. U bankama možete obaviti sve usluge platnog prometa i promijeniti novac. Bankomati primaju gotovo sve kreditne kartice i nalaze se na svakom koraku. U samom središtu grada, na Jadranskom trgu, u sklopu Erste banke, nalazi se i bankomat za promjenu valuta u kojem možete promijeniti novac od 0.00 do 24.00 sata.

POŠTA

Središnja pošta nalazi se na Korzu 13 i radi svaki dan od 07,00 do 21,00 sati a nedjeljom od 07,00 do 14,00 sati, dok filijale rade do 19.00 sati.
Pošta 2, u Krešimirovoj 7 radi od ponedjeljaka do subote u vremenu od 07,00 do 20,00 sati a nedjeljom ne radi. Poštanske marke prodaju se u poštama i na kioscima. Telefonske govornice koriste isključivo telefonske čip kartice, koje se mogu kupiti u poštama, na kioscima i u hotelima.


TRGOVINE

Trgovine u središtu Rijeke rade od 08.00 do 20.00 sati, subotom do 13.00, a nedjeljom su zatvorene. Središnja gradska tržnica radi svaki dan do 14.00 sati, a nedjeljom do podne. Tržnica Brajda radi do 18.00 sati. U središtu grada nalazi se i nekoliko drugestorea, koji rade cijelu noć. Nakon 20.00 sati cigarete i novine možete kupiti u jedinom kiosku koji radi cijelu noć - na Autobusnom kolodvoru, na Žabici.


Obratite nam se s povjerenjem taxirijeka@net.hr
 
TAXI RIJEKA - RIJEKA TAXI, RIJEKA-TAXI TEAM
 
RIJEKA - CROATIA     RIJEKA - HRVATSKA►  Taxi Rijeka  - Saturday, November 28, 2009
  |   Print   |   Home

  

Copyright©2008-2013. by Transfer service - All rights reserved.
Taxi Rijeka - Rijeka Taxi - Design & Hosting: Poslovni forum d.o.o. Rijeka
TREBATE LI VOŽNJU?   NARUČITE TAXI
Mobitel: 091 / 500 3355 - Telefon: 051 / 335 138
Link na ostale informacije o taxi uslugama