TAXI RIJEKA
MENU
itl.ger.eng
O nama
On-line upit
Usluge
Cjenik Taxi Rijeka
Vozila
Marketing
Zakoni u prometu
Zakoni pravilnici i obavijesti
Grad Rijeka
Gradovi
Kvarnerska rivijera
Istra
Otok Rab
Otok Cres
Otok Krk
Otok Losinj
Otok Pag
Putnički transferi
Preporučamo
Zračna luka Rijeka - Krk
Zračna luka Pula
Zračna luka Pleso
Taxi Rijeka
ACI Marine
Partneri
Apartmani i agencije
 RSS - Favorites
 English
 Deutsch
 Italiano
 Ruski

Kontakt telefon 091/500-3355 e-mail: taxirijeka@net.hr


Taxi služba, prijevoz putnika, najam vozila s vozačem, usluge transfera, TEL 091 500 33 55 - Krešimir

Grad Dubrovnik - Taxi Rijeka do / od Dubrovnik

TAXI RIJEKA - RIJEKA TAXI, RIJEKA-TAXI TEAM
 
RIJEKA - CROATIA     RIJEKA - HRVATSKA
 
   Taxi Rijeka do / od Dubrovnik
   Taxi Aerodrom Rijeka do / od Dubrovnika

GSM; 091/500-3355 - Krešimir
 
GRAD DUBROVNIK
 

Površina Grada Dubrovnika iznosi 143,35 km2.
Grad Dubrovnik je dio Dubrovačko-neretvanske županije.

 
Obuhvaća područja i naselja: Bosanka, Brsečine, Čajkovica, Čajkovići, Donje Obuljeno, Dubravica, Dubrovnik, Gornje Obuljeno, Gromača, Kliševo, Knežica, Koločep, Komolac, Lopud, Ljubač, Mokošica, Mravinjac, Mrčevo, Nova Mokošica, Orašac, Osojnik, Petrovo Selo, Pobrežje, Prijevor, Riđica, Rožat, Suđurađ, Sustjepan, Luka Šipanska, Šumet, Trsteno, Zaton s pripadajućim morem.

Prema Popisu stanovništva iz 2001. na tom području obitavalo je 43.770 stanovnika (23.167 žena, 20.603 muškaraca).

Klimatska obilježja
Zemljopisni položaj ovog područja je tipično mediteranski, s blagim i vlažnim zimama te vrućim i sparnim ljetima (prosječno 2.600 sunčanih sati). Prosječna godišnja količina oborina je 1.250 mm, temperatura zraka 17°C, a ljetna temperatura mora 21 °C. Puno je sunčanih dana i tijekom zimskih mjeseci. Prosječna ljetna temperatura zraka je 25°C koju ublažava blagi maestral - glasnik lijepog vremena, dok tijekom hladnijih mjeseci uobičajeno pušu bura i jugo.

Flora i fauna
Naša obala je prelijepa, ispresijecana zaljevima, plažama, strmim stijenama i mnoštvom pošumljenih otoka. Velika je raznolikost i flore u kojoj ipak prevladavaju čempresi, borovi i masline, kao i vinogradi, plantaže limuna i naranača - zajedno s aromatičnim biljem i cvijećem, također i egzotično bilje kao što su palme, agave i kaktusi koje stvaraju poseban ugođaj. Ljubitelji prirode ovdje će pronaći pravi mediteranski krajolik, a ljubitelji jedrenja prelijepo more i marine.

10 DOBRIH RAZLOGA DA POSJETITE DUBROVNIK

1. zato što nikad niste bili tu.

Vi ne volite riječ nikad. Ona nije dio vašeg svjetonazora, vašeg rječnika, a nije ni u rječniku od kojeg je sastavljen Dubrovnik. Dubrovnik se sav temelji na uvijek i na svim izvedenicama toga značenja. To vam je zajedničko i to zbližuje vas i ovaj grad u koji ćete doći zato što sebi ne ćete, i ne možete, dopustiti da to nikad ne učinite. Svijet koji ste do sada poznavali dopunit ćete dijelom koji ga čini za-uvijek potpunim, savršeno cjelovitim – dodat ćete mu Dubrovnik.

2. zato što ste već bili tu.

Vama je drago vraćati se na mjesta na kojima vam je bilo lijepo. U Dubrovniku vam je, priznajte, bilo i više nego lijepo. Zato nastojite što češće dolaziti ovamo, obnavljati osjećaj ugode i užitka koji vas ovdje obuzima. Svatko voli ponovno na usnama osjetiti zanosni dodir poljupca, na nepcu okus omiljenog jela ili pića, u nosnicama dah najdražeg mirisa. Dubrovnik je sve to zajedno, i poljubac, i jelo i piće, i miris svježe kamene ruže s tisuću latica njegovih zlatnocrvenih krovova.

3. zato što volite putovati.

Takvi ste i takvi želite ostati: putovati, putovati, putovati! Istina, nisu svi putovi jednako privlačni, niti su sve ceste jednako ugodne. Vas ipak ovamo vodi drukčija vrsta ceste. Vodi vas vaš nemir, uzbuđenost i ushićenost vaša zbog neprestane mogućnosti pojave prizora potpuno neslućenih i iznenađujućih, pojava koje su izvan zaliha vaših dotadašnjih iskustava. Dubrovnik je takav prizor i takva pojava, odakle god mu priđete. Sagradit će se pred vama kao čisto iznenađenje, kao prizor bez usporedbe, kao razlog koji će najbolje opravdati to vaše putovanje. Putovati u Dubrovnik nije bilo kamo. To je...Vidjet ćete onda kad dođete. Neka to bude što prije.

4. zato što ne volite putovati.

Takvi ste i takvi želite ostati. Volite čvrst i poznat svijet dragih stvari i dragih ljudi, pouzdan i provjeren. Nevoljko prelazite svoj kućni prag. Želite biti potpun gospodar svoga svijeta. Nimalo ne griješite: svijet dolazi k vama toliko koliko vam je potrebno za dijalog s njim i s njegovim stvarima. Upravo zbog toga trebate poći u Dubrovnik. On je kao stvoren za vas. Zatvoren u svoje zidine, intiman je kao vaša soba, prisan kao salon. U njemu ćete naći svijet koji volite, čvrst i poznat, pun dragih, sporo promjenjivih stvari, pouzdan i provjeren. Bit će vam kao da ste oduvijek živjeli tu.

5. zato što volite biti u društvu s nekim koga volite.

Izabrali ste pravo mjesto, na petoj strani svijeta – onoj gdje je srce. Ako je vaša ljubav jaka, ovdje će postati još jača. Ako vaša ljubav, možda, slabi, u Dubrovniku će naći nove, okrepljujuće snage. Vidjet ćete da se pod mlakim pepelom ljubavi još krije vruće srce, a ne krumpir. Treba ga samo – srce! – staviti na dlan i poći u šetnju Stradunom. Nad Dubrovnikom ima dovoljno zvijezda za svaku vašu želju, mjesečine za svaku vašu čežnju. Tu ćete odjednom aktivirati onaj najnježniji dio svoga riječnika. Vidjet ćete da šaputanje na Porporeli zvuči drukčije nego igdje na svijetu. Na Lokrumu ćete otkriti ljepotu gole kože.
Naučit ćete što je to strast.
Dubrovnik je mjesto sretnih ljubavi. Vi ste dokaz tome.

6. zato što želite biti sami.

Vašoj samoći Dubrovnik će spremno pridružiti svoju. On, kao i vi, zna kako treba biti sâm. On, kao i vi, zna kako treba biti sâm. On, kao i vi, sebi samom najbolje je društvo, u svakom trenutku dana, u svako godišnje doba; ljeti čak ponajviše.
U najvećoj se vrevi krije najviše samoće, u najvećoj je gužvi najlakše biti sâm. Svaka ulica Dubrovnika pruža vam mogućnost sasvim nove samoće, gotovo neprimjetne sjete, prepoznatljive samo vama koji ste vješti znalac i kušač melankolija. Godit će vam gorda samotnost Lovrjenca, velebna osama Minčete, zaštitnički samotnički plašt tvrđave Sv. Ivana, samotarski stavmasivnog Revelina, melodična blistava pustoš poslije-ponoćnog Straduna.
Njegovana samoća Dubrovnika njegovat će vašu samoću, sve dok je ne poželite podijeliti s nekim s koji zaista vrijedi bit
i sâm.

7. zato što su vas na to nagovorili.

Dobro su učinili, zar ne? Vi se, naravno, nikada ne date nagovoriti. Čvrsti ste u svom stavu da sve svoje odluke donosite samostalno. Vaši su vam prijatelji, međutim toliko pripovijedali o svom boravku u Dubrovniku da vam se to činilo pretjeranim. Osjetili ste potrebu da sve to provjerite. Obuzela vas je čak i neka zavist.Odmah ste otišli svom tour-operatoru, informirali ste se o svemu, do u tančine. Vi uvijek tako činite. Zatim ste otputovali, ne govoreći nikome ništa. Svi su mislili da ste, kao i svake godine, otputovali k punici. Vi ste međutim došli u Dubrovnik.
To vam je bila najbolja odluka.
Kad ste se vratili kući, rekli ste prijateljima: Imali ste pravo! Dobro je što ste me nagovorili. Otvorili ste zatim bocu Dingača i popili ga s njima, pokazujući im fotografije na kojima se vidite vi, a iza vas Dubrovnik.

8. zato što volite Shakespearea.

Tako je to kod vas još od malih nogu. Pročitali ste sve što je napisao, i sve što je o njemu napisano. Najviše, naravno, volite Hamleta. Zbog tog njegova danskog princa putovali ste svakamo gdje mu se prikazivao Duh. Sada ste došli u Dubrovnik. Gledate Lovrjenac – Hamletov Elsinore. Uzbuđeni ste. S mnoštvom se penjete uz ove visoke stube. Ulazite na ova uska vrata. Znate napamet sve bitne monologe i sve dijaloge, jezik predstave zato što vam nije smetnja. Ljetna je topla noć, ali stražarima na klupi hladno je. Ojavljuje se Duh i sve počinje. Na kraju odjekne top. Četiri kapetana iznose Kraljevića u susret zvijezdama i anđeoskim četama. Silazite u grad. Ne možete opisati to što osjećate. Nije ni potrebno. To samo vi znate, kao što sada znate i to da samo radi Hamleta vrijedi doći u Dubrovnik, čak i onda kada nije na repertoaru. Svi putovi Hamleta vode na Lovrjenac.

9. zato što volite dobar provod.
Niste u tome sami. Svi to volimo, u pravo vrijeme, na pravom mjestu. Pođite zato u Dubrovnik. To je pravo mjesto za provod. Nađite se ovdje na Staru godinu. Zelenci s gradskog sata za vas će dvaput ponoviti svojih dvanaest udaraca. Dvaput će stići Nova godina; po drugi put nakon tri minute. Najmanje toliko neka traje vaš poljubac.
Ne dođete li tada, dođite za otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara. Bit ćete očarani onim što vidite. Nakom toga slijedi Dubrovačka noć! Svaka noć, kao što znate, ima svoju moć, ali ta dubrovačka ima posebno čudesnu moć.U to ćete se lako uvjeriti. Naći ćemo se, zna se gdje, u „Taliru“, kod Frana...

10. zato što vam se tako prohtjelo.

Vi uvijek tako činite. Hiroviti ste. Zašto ne? Život je tako zabavniji, nepredvidljiviji.
Jeste li ikad igrali onu igru? Slična je pikadu, a ipak malo drukčija. Stavite na vrata veliku kartu svijeta, zažmirite i bacite strjelicu. Otputujte onamo gdje se zabode.
Ako još niste igrali tu igru, vrijeme je da počnete. Unatoč nevjerojatnom zakonu vjerojatnoće, uvjeren sam da će vaša strjelica pasti točno ondje gdje leži Dubrovnik. Vidjet ćete da je to u Hrvatskoj, na obali Jadrana. Sve ostalo otkrit ćete kad dođete ovamo. Uzmite dakle hrabro pikado u ruku, zažmirite i naciljajte. Nije važno gdje će strjelica pasti – vi ćete doći u Dubrovnik. Zašto? Zato što se vama to tako prohtjelo!

Obratite nam se s povjerenjem taxirijeka@net.hr
 
TAXI RIJEKA - RIJEKA TAXI, RIJEKA-TAXI TEAM
 
RIJEKA - CROATIA     RIJEKA - HRVATSKA 

►  Gradovi  - Tuesday, March 3, 2009
  |   Print   |   Home

  

Copyright©2008-2013. by Transfer service - All rights reserved.
Taxi Rijeka - Rijeka Taxi - Design & Hosting: Poslovni forum d.o.o. Rijeka
TREBATE LI VOŽNJU?   NARUČITE TAXI
Mobitel: 091 / 500 3355 - Telefon: 051 / 335 138
Link na ostale informacije o taxi uslugama