TAXI RIJEKA
MENU
itl.ger.eng
O nama
On-line upit
Usluge
Cjenik Taxi Rijeka
Vozila
Marketing
Zakoni u prometu
Zakoni pravilnici i obavijesti
Grad Rijeka
Gradovi
Kvarnerska rivijera
Istra
Otok Rab
Otok Cres
Otok Krk
Otok Losinj
Otok Pag
Putnički transferi
Preporučamo
Zračna luka Rijeka - Krk
Zračna luka Pula
Zračna luka Pleso
Taxi Rijeka
ACI Marine
Partneri
Apartmani i agencije
 RSS - Favorites
 English
 Deutsch
 Italiano
 Ruski

Kontakt telefon 091/500-3355 e-mail: taxirijeka@net.hr


Taxi služba, prijevoz putnika, najam vozila s vozačem, usluge transfera, TEL 091 500 33 55 - Krešimir

Obrtnici Rijeka - Udruženje obrtnika Rijeka

OBRTNICI RIJEKA
UDRUŽENJE OBRTNIKA RIJEKASLUŽBENE STRANICE UDRUŽENJA

http://www.obrtnici-rijeka.hr


Kada se u Zagrebu 1967. godine osnovalo Udruženje samostalnih zanatlija, iste godine, 10. svibnja 1967. u Rijeci je osnovano Udruženje prijevoznika robe motornim i zaprežnim vozilima Rijeka.Dana 18. veljače 1968. održana je osnivačka skupština Udruženja samostalnih zanatlija Rijeka. Na toj je skupštini bilo 120 obrtnika, te predstavnici Osnovne privredne komore Rijeka, Riječke nabavno-prodajne zadruge, Centra za zanatstvo i Skupštine općine Rijeka. Inicijativu za osnivanje Udruženja dali su sami zanatlije, uz punu podršku tadašnjih društveno-političkih organizacija Grada, kako bi organiziranije i uspješnije pristupili zaštiti interesa zanatstva.Na samoj Osnivačkoj Skupštini, izborom svojih delegata u Odbor udruženja samostalnih zanatlija Hrvatske i u Savjet za zanatstvo Osnovne privredne komore Rijeka, Udruženje se, iako konstituirano tada kao udruženje građana, povezuje s društvenim organizacijama s kojima ravnopravno sudjeluje u rješavanju problema samostalnog sektora.
Rad Udruženja je bio organiziran u 10 sekcija, i to: Građevinska sekcija - zidari, krovopokrivači, teraceri, klesari, izolateri, fasaderi i tesari, te soboslikari, pismoslikari i autolakireri; Drvoprerađivačko-staklarska sekcija - stolari, bačvari, duborezači, drvomodelari, brodograditelji, košaraši, tapetari, dekorateri i staklari; Elektro sekcija – elektroinstalateri, elektromehaničari, radiomehaničari, električari za rashladne uređaje, autoelektričari i samostalni zanatlije koji pune akumulatore; Zlatarsko-urarska sekcija – zlatari, graveri, urari; Metaloprerađivačka sekcija – mehaničari, automehaničari, autolimari, ljevači, kovinotokari, vodoinstalateri, limari, bravari, galvanizeri i brusači.

Sekcije su osnovni oblik strukovnog organiziranja i rada obrtnika istih ili srodnih djelatnosti na razini Udruženja s ciljem ostvarivanja zajedničkih interesa.

Vrste i broj Sekcija utvrđuju se Statutom, s obzirom na broj pripadnika određene grane djelatnosti i njezinu posebnu važnost za gospodarstvo na području Udruženja.
Zadaće Sekcija su da brinu, razmatraju i odlučuju na svojim sjednicama o stručnim pitanjima i ostalim problemima i zadacama koji se odnose na gospodarsku granu djelatnosti koju Sekcija zastupa.
U Udruženju djeluju sljedeće Sekcije:

  # Sekcija proizvodnog obrta
  # Sekcija uslužnog obrta i obrta za intelektualne usluge
  # Sekcija frizera, kozmetičara i pedikera
  # Sekcija ugostitelja i turističkih djelatnika
  # Sekcija trgovine
  # Sekcija prijevoznika
  # Sekcija građevinara
  # Sekcija za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo 
  # Sekcija autotaksista

Radi zadovoljavanja posebnih potreba članova Udruženja mogu se osnivati i druge Sekcije.
Odluku o osnivanju nove Sekcije na prijedlog Upravnog odbora donosi Skupština. Sekcije Udruženja djeluju u pravilu kao Zbor svih članova Sekcije.Sekcija ima Predsjednika kojeg bira Zbor Sekcije.Način rada Sekcije utvrđuje se Pravilnikom koji donosi Upravni odbor. U Udruženju se mogu osnovati sportske i kulturne Sekcije te drugi oblici okupljanja i druženja članstva.
►  Partneri  - Thursday, March 25, 2010
  |   Print   |   Home

  

Copyright©2008-2013. by Transfer service - All rights reserved.
Taxi Rijeka - Rijeka Taxi - Design & Hosting: Poslovni forum d.o.o. Rijeka
TREBATE LI VOŽNJU?   NARUČITE TAXI
Mobitel: 091 / 500 3355 - Telefon: 051 / 335 138
Link na ostale informacije o taxi uslugama