TAXI RIJEKA
MENU
itl.ger.eng
O nama
On-line upit
Usluge
Cjenik Taxi Rijeka
Vozila
Marketing
Zakoni u prometu
Zakoni pravilnici i obavijesti
Grad Rijeka
Gradovi
Kvarnerska rivijera
Istra
Otok Rab
Otok Cres
Otok Krk
Otok Losinj
Otok Pag
Putnički transferi
Preporučamo
Zračna luka Rijeka - Krk
Zračna luka Pula
Zračna luka Pleso
Taxi Rijeka
ACI Marine
Partneri
Apartmani i agencije
 RSS - Favorites
 English
 Deutsch
 Italiano
 Ruski

Kontakt telefon 091/500-3355 e-mail: taxirijeka@net.hr


Taxi služba, prijevoz putnika, najam vozila s vozačem, usluge transfera, TEL 091 500 33 55 - Krešimir

Prijevoznike muči nelojalna konkurencija i visoki troškovi poslovanja

 
TAXI RIJEKA SERVICE - RIJEKA TAXI SERVICE
RIJEKA - CROATIA RIJEKA - CROATIA

Taxi "Transfer service" Rijeka group je obrt za Taxi usluge, prijevoz putnika. Bavimo se Aerodromskim transferima, Taxi uslugama, Prihvatom putnika na Aerodromskim terminalima, željezničkim kolodvorima, autobusnim kolodvorima i sl... Dugogodišnje iskustvo garancija je kvalitete prijevoza i nivoa usluge koju trebate. Opširnije o nama pogledajte na našim stranicama kojima pristupate klikom na link. Također za sve informacije i ponude možete nas kontaktirati putem on-line obrasca, direktno na e-mail ili telefonskim putem. Među našim mnogobrojnim klijentima su najpoznatije svjetske kompanije, budite i Vi, te impresionirajte svoje poslovne partnere našom uslugom VIP prijevoza i Taxi službe Rijeka.Rezervirajte svoje vozilo; taxirijeka@net.hr
ili
telefonski broj
+385 91 500 33 55 - KRESIMIR
 
VIŠE INFORMACIJA O TAXI USLUGAMA POGLEDAJTE
 
 
TAGS.TAXI RIJEKA, PRIJEVOZ TAXIJEM, RIJEKA TAXI, TAXI SLUŽBA RIJEKA, TAXI AUTOMOBILI U RIJECI, TAXI SLUŽBA RIJEKA, PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA U TAXIJU, RIJEKA TAXI SERVIS, KVALITETNA TAXI SLUŽBA RIJEKA, POSLOVNI TAXI RIJEKA, TAXI U PDV-u
 
 
Prijevoznike muči nelojalna konkurencija i visoki troškovi poslovanja
 

Nelojalna konkurencija, odgovornost kod pretovara vozila u cestovnom prometu, nedovoljna zakonska definiranost uvjeta za obavljanje autotaksi prijevoza, trošarine za pogonsko gorivo kod malih brodara samo su neki od problema koje muče hrvatske prijevoznike, istaknuto je na 4. susretu prijevoznika Hrvatske obrtničke komore, koji se održava danas u Zagrebu.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec kazao je kako ti problemi otežavaju poslovanje i smanjuju konkurentnost naspram konkurencije iz EU i zemalja u okruženju.

Ante Nevešćanin, ravnatelj Uprave cestovnog prometa u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture kazao je da je prijevoznicima u 2010. godini isplaćeno više od 35 milijuna kuna subvencija za zamjenu starih vozila novim EURO 4 i EURO 5 vozilima. Značajno su smanjene naknade za korištenje CEMT dozvola te naknade za teretna vozila, a naknada za tegljače obračunava se prema najvećoj dopuštenoj masi, a ne snazi motora. Najavio je nastavka razgovora s predstavnicima Ureda za osiguranje, FINA-e i drugih institucija radi smanjenja iznosa obveznog osiguranja za teretna vozila i promjene načina izračuna osiguranja za tegljače, te smanjenje broja zona rizika.

Predsjednik Ceha prijevoznika HOK-a Vladimir Celiščak smatra kako je potrebno uključiti predstavnike prijevoznika u izradu svih zakonskih propisa vezanih za prijevozništvo te kako ukidanje nepotrebnih troškova, pojednostavljenje obavljanja djelatnosti i podizanje konkurentnosti hrvatskih prijevoznika treba biti zajednički cilj i prioritet.

 Predsjednik Sekcije prijevoza putnika Slavko Rich najavio je kako će radi smanjenja rada na crno i nelojalne konkurencije tražiti izmjene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, na način da se povremeni prijevoz putnika (unutarnji i međunarodni) može obavljati i osobnim vozilom (8+1) te da vozači takvih automobila moraju imati srednju stručnu spremu u zanimanju vozač. Radi smanjenja troškova zbog obveze putovanja u Zagreb, sekcija se zalaže da se izdavanje knjige putnih listova i dozvola za povremeni prijevoz putnika stavi u nadležnost područnih obrtničkih komora.

Predsjednik Sekcije brodara HOK-a Valter Grubica kao glavni problem brodara izdvojio je plaćanje trošarina za energente koje koriste. Ističe kako će ulaskom Hrvatske u EU brodarima iz EU biti dopušten ulazak i poslovanje u Hrvatskoj, a s obzirom da su brodari iz Grčke, Italije, Slovenije oslobođeni plaćanja trošarina na naftne derivate, hrvatski će mali brodari biti u neravnopravnom položaju budući će gorivo plaćati 60 posto skuplje.

-Sa startnom cijenom goriva većom i do 60 posto hrvatskim brodarima bit će nemoguće opstati na tržištu, ističe Grubica, napominjući kako Ceh traži da se male privatne brodare oslobodi plaćanja trošarina na naftne derivate kako bi mogli opstati na tržištu nakon ulaska u EU. Na skupu je istaknuto i kako treba preciznije definirati uvjete za obavljanje autotaxi prijevoza jer, kako je kazao predsjednik Sekcije taksi prijevoza Krešimir Marinčić, nelojalna konkurencija pod motom niskih cijena pruža usluge koje nisu dostojne taxi službe. Ističe i kako su kazne za prekršitelje niske te kako sistem oduzimanja licenci nije zaživio.

U jutarnjem dijelu susreta obrađene su teme pretovara vozila u cestovnom prometu, obveznog osiguranja u cestovnom prometu, a Vladi su predložene mjere za uspostavu konkurentnosti i ravnopravnog gospodarskog statusa hrvatskih cestovnih prijevoznika pri ulasku u EU. Kako je rečeno, Vlada bi prije svega trebala donijeti strategiju razvoja cestovnog prometa te aktivno uključiti predstavnike prijevoznika u razmatranje prijedloga novih zakona i podzakonskih akata, a na temelju mišljenja struke, poticati prijevoznike na udruživanje i raditi na tome da se troškovi poslovanja izjednače sa zemljama u okruženju, kako bi zadržali konkurentnost.

U poslijepodnevnom dijelu obradit će se specifične teme pojedinih sekcija, te uz raspravu donijeti zaključci sa 4. Susreta prijevoznika, koji će biti upućeni nadležnim institucijama.

Obratite nam se s povjerenjem taxirijeka@net.hr
 
TAXI RIJEKA - RIJEKA TAXI, RIJEKA-TAXI TEAM

RIJEKA - CROATIA RIJEKA - HRVATSKA►  Zakoni pravilnici i obavijesti  - Saturday, January 5, 2013
  |   Print   |   Home

  

Copyright©2008-2013. by Transfer service - All rights reserved.
Taxi Rijeka - Rijeka Taxi - Design & Hosting: Poslovni forum d.o.o. Rijeka
TREBATE LI VOŽNJU?   NARUČITE TAXI
Mobitel: 091 / 500 3355 - Telefon: 051 / 335 138
Link na ostale informacije o taxi uslugama